Το χάραμα θα δείξει...
13.12.11
Η καταβαράθρωση της οικονομίας γίνεται χιονοστιβάδα που απειλεί να παρασύρει τα πάντα.

Σταθερές και αξίες που κανοναρχούσαν για τρεις τουλάχιστον δεκαετίες την καθημερινότητα του πολίτη, ισοπεδώνονται.

Δικαιώματα κατεκτημένα με αγώνες, όπως η εργασία, η παιδεία, η κοινωνική μέριμνα, η περίθαλψη, οι ανθρώπινοι μισθοί και συντάξεις, η εύρυθμη λειτουργία των διοικητικών μηχανισμών…, έχουν παραδοθεί στην προκρούστεια κλίνη της δημοσιονομικής πειθαρχίας, το νέο απόλυτο οικονομικό δόγμα που καθορίζει πια το μέλλον μας..

Το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα παραπαίει και απαξιώνεται. Η άσκηση της εξουσίας παραχωρείται εν λευκώ σε «άχρωμους» οικονομικούς διαχειριστές, που ανάγουν την πολιτική σε «τέχνη των αριθμών», σε βάρος πάντα των ίδιων των πολιτών..

Η ανασφάλεια και ο φόβος διαπερνούν την κοινωνία αποσαρθρώνοντας και τα τελευταία υγιή της κύτταρα. Ένα πέπλο πυκνής ομίχλης έχει καταλάβει τη χώρα. Ο αγώνας για την καθημερινή επιβίωση γίνεται για μεγάλες κοινωνικές ομάδες άνιση μάχη. Μάχη στην οποία καταμετρούνται ολοένα και περισσότερα θύματα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μάνα ...γένσαμε...!
16.11.11
Ο νεαρός πατέρας μιλώντας στο τηλέφωνο, με την χαρακτηριστική ντοπιολαλιά του, ανακοινώνει περιχαρής στην Μάνα του (με κεφαλαίο γράμμα η μάνα) την είδηση της γέννησης του παιδιού του.

Θυμήθηκα το περιστατικό αυτό, αμέσως μετά την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, που ώθησε ικανό αριθμό συμπολιτών μας, να φωνάξουν και αυτοί με τη σειρά τους: «γένσαμε, γένσαμε…».

Από τη μία στιγμή στην άλλη γίναμε αυτόπτες μάρτυρες ενός επώδυνου τοκετού, που υπήρξε το αποτέλεσμα της «ανοίκειας» συνεύρεσης μεταξύ (πρωτίστως) των δύο κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Αυτών που αποφάσισαν να «αμαρτήσουν» για να σώσουν (όχι το παιδί τους, αλλά) την πολλαπλώς εκτεθειμένη «τιμή» της πατρίδας και ίσως και τη δική τους, που βαναυσότατα έχει τρωθεί εδώ και καιρό.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Η βία ως ενδημικό φαινόμενο
24.10.11
Σέρρες, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου. Ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας. Απεργοί επαγγελματίες, κατά τη διάρκεια της πορείας που ακολούθησε τη μεγάλη συγκέντρωση (πρωτοφανή για τα υπάρχοντα δεδομένα), ζητούν επιτακτικά από απεργοσπάστη συνάδελφό τους να κλείσει πάραυτα το μαγαζί του. Αυτός αντιδρά απειλώντας τους. Τα πνεύματα οξύνονται, ωθώντας τις αντιπαρατιθέμενες πλευρές σε ακραίες συμπεριφορές. Το σκηνικό της σύγκρουσης μεταφέρεται αυτούσιο στις τηλεοράσεις.

Μία μέρα μετά. Στο κέντρο της Αθήνας.. Μέλη περιφρούρησης του ΠΑΜΕ συγκρούονται με συντεταγμένες ομάδες «κουκουλοφόρων», που επιχειρούν να σπάσουν τον κλοιό του ΠΑΜΕ. Μάχες σώμα με σώμα. Εναλλασσόμενες έφοδοι των μεν εναντίον των δε. Με κοντάρια από σημαίες οι πρώτοι, με μαδέρια, πέτρες, σιδερολοστούς και οτιδήποτε άλλο, οι δεύτεροι. Όποιος αποκόπτεται από το κυρίως σώμα των ομοϊδεατών του, υφίσταται τους ανελέητους ξυλοδαρμούς των αντιπάλων. Ο ακήρυκτος πόλεμος, εξελίσσεται σε απευθείας μετάδοση από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Για τρία τέταρτα γινόμαστε μάρτυρες απίστευτων βιαιοπραγιών, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο ενός Πακίτη. Καθ’ όσον διαρκούν οι βιαιότητες, εκατοντάδες είναι οι διαδηλωτές που παρακολουθούν από σχετική απόσταση ασφαλείας τα επεισόδια. Σαν θεατές σκληρής παράστασης.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 13 - 16 από 165
Designed by CompuLogic Hellas
CompuLogic Hellas and CompuLogic Hellas