«...Είναι ένας τόπος ηττημένος...»
16.06.11
δρόμους της Αθήνας», «Θεία – Σοφούλα», «Ζωή πορφυρογέννητη», «Δούκισσα της Το διοικητικό συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ, προεξάρχοντος του Δημάρχου Σερρών, αποφάσισε την προκήρυξη ενδιαφέροντος για την κάλυψη της θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή, θέση που μέχρι σήμερα κρατά ο Θοδωρής Γκόνης. Εμμέσως πλην σαφώς, με τον τρόπο αυτό το δ.σ. «έδειξε την πόρτα» στο νυν καλλιτεχνικό διευθυντή. Θέμα χρόνου πια η απομάκρυνση του.

Με δεδομένη λοιπόν την απόφαση αυτή, κρίνουμε πως η επανάληψη θέσεων και απόψεων που δημοσίως έχουν διατυπωθεί και κατατεθεί, για την σημαντική προσφορά του Θοδωρή Γκόνη στην πολιτισμική αναβάθμιση της πόλης των Σερρών, θα ήταν μάταιη. Πολύ δε περισσότερο δε, τη στιγμή που «συντεταγμένα» έχει τροχοδρομηθεί η άμεση απομάκρυνσή του.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Όταν ξεχειλίσει το ποτάμι της οργής θα είναι αργά...
07.06.11
Πολλές είναι οι φορές που παρακολουθούμε από τους τηλεοπτικούς δέκτες μας εικόνες μεγάλων φυσικών καταστροφών που προκαλούνται από την υπερχείλιση χειμάρρων ή ποταμών.

Χαρακτηριστικό είναι και το προ ετών παράδειγμα της υπερχείλισης του χειμάρρου του «Τσέλιου», όταν τεράστιες ποσότητες νερού κατέκλυσαν την πόλη. Τότε διαπιστώθηκε και το πρόβλημα που όλοι γνώριζαν, αλλά ελάχιστοι επισήμαναν, πως δηλαδή ήταν τόσο στενές οι κοίτες του χειμάρρου και τόσο μικρό το βάθος του που εντέλει ήταν θέμα χρόνου να συμβεί το κακό.

Το ερώτημα που μπήκε τότε ήταν γιατί δεν διανοίχθηκαν έγκαιρα οι κοίτες και γιατί δεν σκάφτηκε ο χείμαρρος. Η απάντηση ήταν απλή. Όταν διαμορφώθηκε η κοιλάδα σε χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας, ένα έργο που άνοιξε κυριολεκτικά νέους ορίζοντες στην πόλη, ουδείς από τους ιθύνοντες αντιμετώπισε με σοβαρότητα το θέμα του παρακείμενου χειμάρρου. Η διάνοιξη του χειμάρρου, άλλωστε, θα περιόριζε σημαντικά την έκταση που καταλαμβάνει η κοιλάδα. Μπροστά λοιπόν σε ένα έργο που θα άλλαζε τη φυσιογνωμία της πόλης υποβαθμίστηκε το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος που συνιστούσε η ύπαρξη του χειμάρρου.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Όλοι εναντίον όλων και ο καθένας στη μιζέρια του
24.05.11
Σύνηθες σύμπτωμα της καθημερινότητάς μας, είτε σε επίπεδο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, είτε σε επίπεδο της μικροκλίμακας της πόλης και του νομού μας είναι η αδυναμία και της υποτυπώδους έστω συνεννόησης μεταξύ εκπροσώπων φορέων, συλλογικοτήτων αλλά και μεμονωμένων πολιτών. Παραδείγματα πολλά, πάρα πολλά, τόσα, που θα δυσκολεύονταν κάποιος να τα αριθμήσει ή και να τα ιεραρχήσει.

Μόλις τις τελευταίες ημέρες υπέπεσαν στην αντίληψή μας τρία χαρακτηριστικά γεγονότα που επιβεβαιώνουν περίτρανα αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία.

Για πολλοστή φορά ο δήμαρχος Σερραίων και ο αντιπεριφειάρχης, συγκρούονται δημοσίως για το θέμα της χρήσης ή μη χώρων της παλαιάς Νομαρχίας από τις υπηρεσίες του νέου Καλλικρατικού Δήμου. Μία ιστορία που ξεκίνησε από την επομένη των εκλογών και παραμένει ζωντανή μέχρι σήμερα. Ένα κακόγουστο σήριαλ με πολλά επεισόδια, στα οποία προσφάτως έχει υπεισέλθει και η παράμετρος της δικαστικής δίωξης. Με αγωγή λοιπόν απειλεί τον αντιπεριφερειάρχη ο κ. Δήμαρχος γιατί ο πρώτος δεν δίνει δικαίωμα χρήσης στον δεύτερο, δικαίωμα που (σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο) έχει κατοχυρωθεί από τη Κτηματική υπηρεσία.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 21 - 24 από 165
Designed by CompuLogic Hellas
CompuLogic Hellas and CompuLogic Hellas