Ώρα βουβή
18.12.10

Λίγες ημέρες μόλις πριν τα Χριστούγεννα και ο χειμώνας εδέησε να δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

Μετά από τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες του Νοέμβρη ο παγετός και το χιόνι μπήκαν θριαμβευτικά στο καθημερινό μας σκηνικό.

Η πόλη ντύθηκε, έστω και περιστασιακά, στα λευκά, ενώ το δριμύ ψύχος έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του.

Κάτω από διαφορετικές συνθήκες θα έλεγε κανείς πως ο καιρός είναι ιδανικός για να μας εντάξει στο κλίμα των εορτών.

Όμως η πραγματικότητα είναι αρκούντως σκληρή για να μπορέσουμε να την ξεπεράσουμε.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εγρήγορση ενώπιον της παρακμής
07.12.10
Αντιγράφω τον τίτλο και μέρος ενός εξαιρετικού κειμένου του Νίκου Ξυδάκη από την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

«...Η πόλη φαίνεται να έχει παραδοθεί στην ύφεση, ύφεση θυμικού, ύφεση ψυχική, σαν να παραιτούνται οι άνθρωποι από τα φυσικά δικαιώματά τους, σαν να εγκαταλείπουν την αξιοπρέπειά τους, να παρατάνε τον συνάνθρωπό τους σε βρώμικα στενά πεζοδρόμια με σπασμένα ρείθρα. Η αθυμία των απειλούμενων, πληττόμενων ή ήδη πεπτωκότων ανθρώπων καθρεφτίζεται ολοζώντανα πάνω στο σώμα στο παρατημένο σώμα της πόλης, που μετά βίας πια επιτελεί βασικές λειτουργίες.

Η ύφεση μπορεί να επιφέρει ποικίλα τραύματα στο κοινωνικό σώμα. Και το κάνει. Μπορεί να δικαιολογήσει όμως τέτοια εγκατάλειψη, τέτοια παρακμή του δημόσιου χώρου; Όχι. Χρειάζεται εγρήγορση: η προάσπιση του δημόσιου χώρου, η διατήρησή του σε λειτουργική επάρκεια, είναι προάσπιση της ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας, είναι προάσπιση της δημοκρατίας, της φυσικής της υπόστασης, της υλικότητάς της. Η δημοκρατία δεν είναι αφηρημένη ιδέα, είναι σχέση ανθρώπων, κοινωνία, και είναι ο βιωμένος χώρος ο κοινός, ο κοινωνούμενος – αυτά καλούμαστε να διατηρήσουμε. Η ύφεση φέρνει θλίψη και αδράνεια, αμέλεια, ας μη φέρει και καταστροφή των κοινών κεκτημένων».

Διαβάστε περισσότερα...
 
Τώρα ξεκινά η μεγαλύτερη δοκιμασία για τον Πέτρο Αγγελίδη
16.11.10
Ο Πέτρος Αγγελίδης κέρδισε το πρώτο μεγάλο στοίχημα. Ένα στοίχημα που τόσο για τον ίδιο όσο και για τους βασικούς συνεργάτες του αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο της μακρόχρονης πορείας τους στα κοινά. Επιδεικνύοντας εκπληκτική αντοχή και εστιάζοντας τα πάντα στην ικανοποίηση του ενός και μοναδικού στόχου, αυτού δηλαδή της κατάληψης του δημαρχιακού θώκου του Δήμου Σερρών, με μία εμμονή μάλιστα που έφθανε στα όρια του απόλυτου, κατάφερε να κόψει πρώτος και με μεγάλη διαφορά το «νήμα».

Σαφέστατα και του αξίζουν τα εύσημα τόσο του ίδιου όσο και των υπολοίπων συντελεστών αυτής της επιτυχίας. Πολύ δε περισσότερο που για τρίτη συνεχή φορά κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος του σκηνικό, όπως αυτό διαμορφώνονταν από την εμφάνιση ισχυρών αντίπαλων υποψηφιοτήτων, «χρισμένων» ή επίσημα στηριγμένων από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο θεωρητικά τουλάχιστον προέρχεται, ή στο οποίο έχει αναφορές και ο ίδιος.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 29 - 32 από 165
Designed by CompuLogic Hellas
CompuLogic Hellas and CompuLogic Hellas