Εκλογές ή πάρτι μεταμφιεσμένων;
22.10.10
Για μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση γινόμαστε αψευδείς μάρτυρες μίας κατάστασης που παραπέμπει ευθέως σε πάρτι μεταμφιεσμένων.

Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους Δημάρχους φόρεσαν τη μάσκα που από καιρό έχουν επιλέξει και βγήκαν στο «σεργιάνι» για να μοιραστούν τη «Θεία χάρη τους» με το λαό. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες υποψήφιοι σύμβουλοι ντυμένοι «λεγεωνάριοι» έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, στις πλατείες, στα καταστήματα και στα χωριά, με καρτούλες και φυλλάδια στα χέρια, συνοδεία συζύγων, φίλων, μαμάδων, μπαμπάδων και άλλων συγγενικών προσώπων για να υπηρετήσουν με αυταπάρνηση την «υψηλή ιδέα» στην οποία έχουν ταχθεί. Η πλειονότητα εξ’ αυτών, την «ιδέα» αυτή την ανακάλυψε λίαν προσφάτως και εντελώς συγκυριακά (κατά σύμπτωση μετά τη συγκατάνευση στις παρακλήσεις του υποψηφίου δημάρχου), ενώ η μειονότητα την έχει κάνει «κτήμα της» αφού την υπηρετεί επαγγελματικά εδώ και χρόνια (από διαφορετικά, κατά προτίμηση, πόστα και κάτω από διαφορετικές «στέγες»).
Διαβάστε περισσότερα...
 
«Αν λειτουργούσα με όρους διαπλοκής θα κατέβαινα για Δήμαρχος»
14.10.10
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο Γιώργος Ανδρέου για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Φωτιάδη, παρείσφρησε μεταξύ άλλων και η παραπάνω ρήση.

Την επιλέξαμε δε, γιατί, παρότι ακούγεται ως αφοριστικό επίγραμμα, χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς.

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του όποιος κατεβαίνει για υποψήφιος Δήμαρχος λειτουργεί με όρους διαπλοκής. Στη λογική όμως αυτή όσοι ή όσες συμφωνούν να συστρατευτούν σ’ ένα ψηφοδέλτιο (υπό τη σκέψη ενός «φωτισμένου» υποψηφίου δημάρχου) φέρουν εξ’ ανάγκης το «μίασμα» του διαπλεκόμενου. Αυτό δεν το είχε λάβει υπόψη του ο ίδιος ο κ. Ανδρέου, όταν το όνομα του έπαιζε (στα ΜΜΕ) ως το «δυνατό χαρτί» του συνδυασμού Φωτιάδη;
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανάπηρη είναι η πόλη...
03.10.10
Με τον τίτλο αυτό δημοσιεύεται στο διαδίκτυο ένα πραγματικά εκπληκτικό κείμενο, που αξίζει της ιδιαίτερης προσοχής μας. Πολύ δε περισσότερο στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία κατά την οποία «βοά» η επικράτεια από τα πολιτικά αναμασήματα αμέτρητων υποψηφίων δημάρχων και συμβούλων, που βγήκαν στο «παζάρι» προς άγραν ψήφων, εν όψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το κείμενο υπογράφει η Φανή Αναστασιάδου και μπορεί να το αναζητήσει κανείς στο indymedia. Το αρχικό κείμενο της Φανής, μιας κοπέλας με κινητική αναπηρία, βρίσκεται στο μπλόγκ της http://aprospelastipoli.blogspot.com

Παραθέτω, εξ’ ανάγκης, μέρος του κειμένου θέλοντας να ελπίζω πως με τον τρόπο αυτό συμβάλλω, έστω και στο ελάχιστο, στη συνειδητοποίηση της πολύ μεγάλης ευθύνης που φέρει ο καθείς από εμάς, για εξασφαλίσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουμε να ζήσουμε σε μια πόλη που θα σέβεται πρωτίστως τους πολίτες της. 

«Ανάπηρη είναι η πόλη που εμποδίζει τους ανάπηρους να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να κινηθούν απρόσκοπτα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 33 - 36 από 165
Designed by CompuLogic Hellas
CompuLogic Hellas and CompuLogic Hellas