Κόκκινο χαλί, πορφυροί πεζόδρομοι και μαύρα χάλια
19.08.12
Η τελευταία πρωτοβουλία της εμπνευσμένης δημοτικής μας Αρχής αφορά στην ανάδειξη σε πεζόδρομο, μίας παρόδου, την οποία πολλοί περπατούσαν, αλλά ελάχιστοι γνώριζαν: Την Ιακώβου Ορεινού. Ένα ζεστό, λοιπόν, πρωινό του καλοκαιριού, οι περίοικοι με τα μάτια πρησμένα ακόμη από την αϋπνία, είδαν στην είσοδο της παρόδου αυτής δύο ζαρντινιέρες (Ζαρντινιέρα, θηλυκό: τσιμεντένια κατασκευή σε σχήμα μακρόστενου ανοιχτού κουτιού στην οποία τοποθετούνται γλάστρες ή γεμίζεται με χώμα και φυτεύεται με λουλούδια). Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν πως ζουν στην πόλη των θαυμάτων. Το βράδυ πέφτουν για ύπνο έχοντας δρόμο και το πρωί σηκώνονται με πεζόδρομο.

Κάποιοι πολίτες και πολιτευόμενοι, λιγότεροι εύπιστοι στα θαύματα, έθεσαν επιτακτικά ζήτημα νομιμότητας. Η δημοτική Αρχή, εμφανώς οργισμένη από την «μικροψυχία» αυτών των πολιτών, αντί οποιασδήποτε απάντησης πήρε νέα δυναμική πρωτοβουλία.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο κύβος ερρίφθη - Η δημοτική Αγορά παραδίνεται στη λήθη
12.07.12
Περίοικοι και περαστικοί παρακολουθούν την κατακρήμνιση της δημοτικής Αγοράς εκδηλώνοντας την ανακούφισή τους. Ο Δήμαρχος της πόλης ευτυχής φωτογραφίζεται πάνω στα μπάζα, προβάλλοντας τη σθεναρή και αποφασιστική του στάση. Οι εφημερίδες με πηχυαίους τίτλους δηλώνουν την «ευτυχή κατάληξη» μίας υπόθεσης που επί μακρόν απασχόλησε πολιτικούς παράγοντες και κοινή γνώμη.

Η δημοτική Αγορά περνά στη λήθη. Ένα κτίριο δημοσίου ενδιαφέροντος χρηματοδοτημένο από τους Έλληνες φορολογούμενους, που κατασκευάστηκε για να λειτουργήσει ως πρότυπη κλειστή αγορά, σε σχεδιασμό του Νίκου Μουτσόπουλου (ικανότατου αρχιτέκτονα και βυζαντινολόγου), για την αποπεράτωση του οποίου χρειάστηκαν τρεις δημαρχιακές θητείες (στη δεκαετία του ’60), γίνεται ένας άμορφος σωρός ερειπίων.

Η δημοτική Αγορά, υπήρξε ένα εμβληματικό κτίριο μίας εποχής που ατένιζε το μέλλον με αισιοδοξία, που δημιουργούσε όρους και προϋποθέσεις για νέους οικονομικούς προσανατολισμούς. Δυστυχώς η λειτουργία του, δεν ανταποκρίθηκε στους αρχικούς σχεδιασμούς αφού πολύ γρήγορα έγινε «φέουδο» της εκάστοτε δημοτικής Αρχής, ή, διαφορετικά, μέσο αλίευσης ψήφων από τους κατά καιρούς ενοικιαστές των διαθέσιμων καταστημάτων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ποιός έχει βλέμμα ν’ αντικρύσει τον ορίζοντα;
22.05.12
Mια φορά ήταν η ζωή μου έκπαγλη γιορτή
που όλα τα στόματα άνοιγαν
κι όλα τα κρασιά κυλούσαν.
Πήρα μια νύχτα την ομορφιά στα γόνατά μου
- ήταν πικρή, και την βλαστήμησα.

Aρθούρος Pεμπώ

 
Αντλώ την αφορμή για το κείμενο αυτό, από μία πολύ καίρια παρατήρηση (κατά την προσωπική μου γνώμη) του Σάκη Μπόικου που περιλαμβάνεται σε κείμενό του, το οποίο πρόσφατα δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο. Σας την παραθέτω:

«…θα εξακολουθούμε να “αγαπάμε” και να υπερασπιζόμαστε το ευρώ ακόμα και αν χρειαστεί γι’ αυτό να μετατραπεί η Ελλάδα σε κοινωνικό νεκροταφείο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να περιγράψει στο λαό αυτό το όριο ειλικρινά και με σαφήνεια. Διότι η όποια (επί πλέον) θυσία εκ μέρους του λαού νοηματοδοτείται ως τέτοια μόνον όταν γίνεται αποδεκτή με ιστορική επίγνωση από τον ίδιο το λαό, όταν ορίζεται από τον άμεσα ενδιαφερόμενο ως οδυνηρή πράξη του σήμερα για την απελευθέρωση του αύριο. Διαφορετικά, αν δηλαδή συντελείται εν κρυπτώ από τις ιθύνουσες πολιτικές ελίτ (εν ονόματι της κοινωνίας … εις βάρος της κοινωνίας), όπως συνέβη επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, τότε δεν πρόκειται για θυσία αλλά για σφαγή…».

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 5 - 8 από 165
Designed by CompuLogic Hellas
CompuLogic Hellas and CompuLogic Hellas