Πολιτική

 Το θέμα είναι τώρα τι λες PDF Εκτύπωση E-mail
04.05.10

«Το θέμα είναι τώρα τι λες.

Καλά φάγαμε καλά ήπιαμε

Καλά τη φέραμε τη ζωή μας ως εδώ

Μικροζημίες και μικροκέρδη συμψηφίζοντας

Το θέμα είναι τώρα τι λες»

(Αναγνωστάκης Μανώλης, Στόχος, 1970)

Πολλά, πάρα πολλά είναι αυτά που, πιθανώς, θα μπορούσε να πει κανείς και άλλα τόσα να φαντασιωθεί για να «θρέψει» την οργή του, απέναντι στην κατακλυσμιαία επιβολή των δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων.

Χιλιάδες είναι αυτοί που «βλέπουν»  κρεμάλες στο Σύνταγμα. Άλλοι τόσοι είναι αυτοί που νοιώθουν πως οι αντικειμενικές συνθήκες είναι πλέον ικανές και πρόσφορες για να καρπίσει ο σπόρος της βίας και της ανατροπής, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που αναπολούν τις στιγμές «δόξας» του παρελθόντος με τη «δημοκρατία στο απόσπασμα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ξέρεις από vespa; PDF Εκτύπωση E-mail
20.04.10

Αν ναι, τότε ξέρεις και από ΕΣΠΑ και κατά συνέπεια είσαι ικανός να διεκδικήσεις το δημαρχιακό θώκο. Δηλαδή, «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα».

Στη χώρα μας μπορεί να υστερούμε σε πολλά, τόσα που να μας σπρώχνουν στις «φιλάνθρωπες» αγκάλες διαφόρων «μηχανισμών» οικονομικής στήριξης. Όμως έχουμε ένα βασικό προτέρημα το οποίο αναμφίβολα κάνει τη διαφορά σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράγουμε ανεξάντλητο αριθμό πολιτικών. Δυσανάλογα μεγάλο με τον αριθμό των κατοίκων μας και φυσικά αναντίστοιχο των πραγματικών μας αναγκών. Αν υπήρχε η δυνατότητα να εξάγουμε πολιτικούς είναι βέβαιο πως θα ισοσκελίζαμε το τεράστιο έλλειμμα των εμπορικών συναλλαγών μας.

Η δυνατότητα αυτή δυστυχώς δεν υπάρχει και έτσι το συγκεκριμένο «προϊόν» παράγεται αποκλειστικά και μόνον για την εγχώρια αγορά. Το αποτέλεσμα είναι η προσφορά να υπερβαίνει τη ζήτηση και φυσικά να υποβαθμίζεται η αξία του «προϊόντος» του οποίου η τιμή διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο εχθρός προ των πυλών PDF Εκτύπωση E-mail
30.03.10

Στο προηγούμενο κείμενό μου έγραφα για το πόσο βασανιστική καθίσταται, κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες, η πάλη με τις λέξεις. Έλεγα πως στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που μετεωριζόμαστε πάνω από το συναισθηματικό μας κενό, που τα όνειρα και οι προσδοκίες μας μπαίνουν στην ασφυκτική μέγγενη της επιβίωσης, το να απλώσεις τις σκέψεις σου στο χαρτί φαντάζει ως σταγόνα νερού σε άνυδρο τοπίο. Κι όμως έρχονται στιγμές που φυλλομετρώντας ένα έντυπο, μία εφημερίδα ή ένα βιβλίο αισθάνεσαι ευτυχής όταν κοντοστέκεσαι πάνω σ’ ένα κείμενο, στην ανάγνωση του οποίου διακρίνεις τη διεισδυτικότητα και την ευαισθησία του συγγραφέα του. Είναι δε γεγονός πως μέσα στο «σορό» της απύθμενης ανοησίας, αυτής που κατά κόρον φιλοξενείται στις σελίδες των εφημερίδων, ή στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και πολύ περισσότερο, βέβαια, στις οθόνες των τηλεοράσεών μας, υπάρχουν δημοσιεύματα (βιβλία και εκπομπές) άξια λόγου και αναφοράς που μπορούν ακόμη να ανοίγουν ορίζοντες προβληματισμού, καλλιεργώντας την κριτική σκέψη του αναγνώστη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Μετέωρη χώρα, μετέωρα συναισθήματα, μετέωρες σκέψεις PDF Εκτύπωση E-mail
09.03.10

Στιγμές σαν τις τωρινές που νοιώθεις πως η χώρα και οι άνθρωποί της μετεωρίζονται πάνω από το απόλυτο τίποτα, αναζητείς επίμονα τις λέξεις που θα ήθελες να αρθρώσεις για να εκφράσεις σκέψεις και συναισθήματα, για να περιγράψεις την εγκατάλειψη και των τελευταίων «αναχωμάτων αντίστασης». Όμως το χέρι αρνείται να υπακούσει, απλώς σέρνεται, ματαιοπονώντας, πάνω στα πλήκτρα του υπολογιστή χωρίς να καταφέρνει εντέλει να δώσει περιεχόμενο στις λέξεις.

Κάτι τέτοιες στιγμές, λοιπόν, ανατρέχεις στο τελευταίο και πλέον σίγουρο καταφύγιο που σου έχει απομείνει, την Ποίηση.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Ανάπλαση του κέντρου της πόλης των Σερρών: Το άλλο ανέκδοτο, το ξέρετε; PDF Εκτύπωση E-mail
21.02.10

Το τρέχον έτος (κατά σύμπτωση προεκλογικό) αποτέλεσε την αφετηρία για το ξεκίνημα της «νέας πορείας» του Δημάρχου προς τον λαό των Σερρών. 

Καθοριστικό σημείο και απαρχή αυτής της πορείας υπήρξε η ριζοσπαστική απόφασή του (η οποία έκανε ακόμη και τον πρωθυπουργό να συγκινηθεί) για τον μη διορισμό αντιδημάρχων, ως καθοριστική συμβολή του Δήμου μας στην εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της χώρας. Με την κίνησή του αυτή ο Δήμαρχός μας έδειξε αποφασισμένος να σηκώσει το μέλλον της πόλης, του Νομού και της χώρας μας στις γεροδεμένες πλάτες του.

Παλεύοντας σκληρά με τον ίδιο του τον εαυτό κατανίκησε τις δυνάμεις αδράνειας που τρία ολόκληρα χρόνια τον έσπρωχναν στο απόλυτο κενό, όρθωσε το ανάστημά του, σήκωσε τα μανίκια του, ταίριαξε τη γραβάτα (που μετατοπίστηκε ελαφρά προς τα δεξιά) και ανέλαβε σειρά από πρωτοβουλίες ανάλογες της ηγετικής του στόφας, αυτής που για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, δεν κατάφερε όλο το προηγούμενο διάστημα να αναδείξει.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 19 - 27 από 62
Designed by CompuLogic Hellas
CompuLogic Hellas and CompuLogic Hellas