Πολιτική

 Η υποκρισία μας απέναντι «στους πεινώντες και διψώντες» PDF Εκτύπωση E-mail
16.05.08

Εδώ και καιρό, σε καθημερινή σχεδόν βάση διαβάζουμε και βλέπουμε την τραγική διάσταση που έχει προσλάβει η φτώχεια και η εξαθλίωση όχι μόνον σε μεγάλες γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη μας, αλλά και δίπλα μας.

Παράλληλα όμως με την όξυνση των οικονομικών ανισοτήτων σε βάρος πάντα των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων, σειρά από εγγενείς δυσλειτουργίες της παγκόσμιας οικονομίας, όπως : η διαβλεπόμενη έλλειψη τροφίμων, η κούρσα των τιμών του πετρελαίου, η καταλήστευση των φυσικών πόρων, η ολοένα και διογκούμενη ακρίβεια, η ελλιπής περίθαλψη, ο περιορισμός των παροχών, οι εκποιήσεις των δημόσιων χώρων υπέρ των ιδίων συμφερόντων, η απαξίωση της πολιτικής… τείνουν να διαμορφώσουν (αν δεν το έχουν ήδη κάνει) ένα κλίμα πρωτοφανούς ρευστότητας που θεωρητικά τουλάχιστον γεννά σοβαρούς προβληματισμούς.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εν όψει των επικείμενων εσωκομματικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ PDF Εκτύπωση E-mail
15.05.08

Οι επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέων γραμματέων και νομαρχιακών επιτροπών, μπορεί να αφορούν πρωτίστως στα μέλη, τους ψηφοφόρους και τους φίλους του κόμματος, όμως αυτό δεν σημαίνει πως στερούνται ενός γενικότερου ενδιαφέροντος, καθώς οι εξελίξεις σ’ ένα κόμμα που κυβέρνησε επί μακρόν τη χώρα και που εξακολουθεί να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, έχουν αναμφισβήτητα το δικό τους ειδικό βάρος.

Στα πλαίσια αυτού λοιπόν του γενικότερου ενδιαφέροντος θα άξιζε να σταθούμε και να σχολιάσουμε τις αντίστοιχες διεργασίες στο Νομό μας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κάντε κάτι, το πολιτικό μας σύστημα κινδυνεύει!!! PDF Εκτύπωση E-mail
04.03.08

Επώνυμοι γραφιάδες μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων (και όχι μόνον) κρούουν εδώ και μήνες τον κώδωνα του κινδύνου, μ’ αφορμή τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει η συνεχής κατακρήμνιση (σε επίπεδο εντυπώσεων και σφυγμομετρήσεων) του δικομματικού πολιτικού μας συστήματος.

Ως στυλοβάτες της «συνεχούς και αταλάντευτης» πορείας της χώρας προς τα εμπρός, ως «αυτόκλητοι» υπερασπιστές της καθεστηκυίας τάξης, ως «ιεροκήρυκες» που τρομάζουν στην ιδέα της αμφισβήτησης των οσίων του Έθνους, κηρύσσουν από τον «άμβωνα» τον λόγο της ευθύνης και της συνέπειας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) PDF Εκτύπωση E-mail
18.02.08

Τα κέρδη στους ιδιώτες, οι λογαριασμοί στους φορολογούμενους πολίτες

Η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) αντιμετωπίζεται εδώ και καιρό ως πανάκεια επίλυσης των χρηματοοικονομικών προβλημάτων που σχετίζονται με την εκπόνηση δημόσιων έργων και υποδομών (Σχολεία, νοσοκομεία, δικαστικά μέγαρα, φυλακές, πυροσβεστικοί σταθμοί κ.λ.π.).

Η ιδέα της σύμπραξης υποστηρίχθηκε κατ' αρχήν στη Βρετανία από τους νέους εργατικούς, σαν μια ουδέτερη τεχνική για τη χρηματοδότηση των δημόσιων έργων και στη συνέχεια αποτέλεσε «εξαγώγιμο» προϊόν που βρήκε αποδέκτες σ' όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά στη χώρα μας. 

 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η εκλογή Τσίπρα συνιστά το μεγάλο στοίχημα για τον ευρύτερο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς PDF Εκτύπωση E-mail
11.02.08

Δύο εβδομάδες πριν, στον ίδιο ακριβώς χώρο, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον χώρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μ' αφορμή τις προσυνεδριακές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, γράφαμε μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:

...Γύρω από το πρόσωπο του Τσίπρα (του ενός εκ των δύο διεκδικητών) αρθρώνεται με δυναμικό τρόπο η ανάγκη έκφρασης μιας νέας πολιτικής συλλογικότητας που θα ξεπερνά τα στενά (έως ασφυκτικά) όρια του παρελθόντος, διαμορφώνοντας όρους και προϋποθέσεις για να αποτελέσει ο Συνασπισμός (και κατ' επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ) οργανικό κομμάτι του πολιτικού βίου της χώρας μας. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 6 7 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 46 - 54 από 62
Designed by CompuLogic Hellas
CompuLogic Hellas and CompuLogic Hellas