Τοπική ειδησεογραφία


Η φιλανθρωπία των Χριστουγέννων PDF Εκτύπωση E-mail
24.12.07

Είθισται τις μέρες - κυρίως - των Χριστουγέννων, να ανακαλούμε τα φιλανθρωπικά μας αισθήματα και να τα αναδεικνύουμε ως ένα από τα καθήκοντα τα οποία και «οφείλουμε» να ικανοποιήσουμε. Στην πραγματικότητα η φιλανθρωπία εντάσσεται στα πρέπει των ημερών. Στα πρέπει του άκριτου καταναλωτισμού, των δώρων, των εορταστικών εξόδων, των οικογενειακών συνευρέσεων, του εκκλησιασμού και της νηστείας, της εκδρομής σε χιονοδρομικά κέντρα και στους χώρους καταγωγής μας, των εθιμοτυπικών επισκέψεων, της παρακολούθησης «φθηνών» και κακόγουστων τηλεοπτικών εκπομπών που θυμίζουν επαρχιακές πανηγύρεις και γενικώς σ' ότι μπορεί να δημιουργήσει επίφαση συμμετοχής στα εορταστικά δρώμενα. 

Διαβάστε περισσότερα...
 
Έλεος!!! Η κυκλοφορία στην πόλη και στην περιφέρεια έχει καταντήσει αληθινή Οδύσσεια PDF Εκτύπωση E-mail
19.11.07

Είπαμε να κάνουμε υπομονή. Έργα κοινής ωφέλειας είναι αυτά που γίνονται, άρα, θεωρητικά τουλάχιστον, αποβλέπουν στο καλό όλων μας.

Όμως και η υπομονή έχει τα όριά της. Για παραπάνω από έναν χρόνο υφιστάμεθα σε καθημερινή βάση ένα άνευ προηγουμένου μαρτύριο το οποίο κοντεύει να κάνει τα νεύρα μας σφεντόνες.

Τα συνεργεία που έχουν την ευθύνη των έργων έχουν γίνει πραγματικός εφιάλτης. Όποιον δρόμο και να πάρεις πάνω σε απαγορευτική πινακίδα θα σε οδηγήσει. Οι μετακινήσεις στην πόλη πρέπει να μπουν στο στοίχημα του ΟΠΑΠ. Παίρνεις έναν δρόμο και στοιχηματίζεις: θα βρεθείς ή όχι σε αδιέξοδο;

Διαβάστε περισσότερα...
 
Κατάληψη, οικειοποίηση και παράνομη χρήση πεζοδρόμων, πεζοδρομίων και δημόσιων χώρων PDF Εκτύπωση E-mail
08.10.07

Ο λόγος στον εισαγγελέα

Μέλη της δημοτικής κίνησης «διάβαση πεζών» προέβησαν σε μια πρωτοβουλία πραγματικά αξιέπαινη που καταδεικνύει συνέπεια, τόλμη και πολιτικό θάρρος.

Κατέθεσαν αναφορά στον εισαγγελέα Σερρών, στην οποία εκθέτουν τις τραγικές διαστάσεις που έχει προσλάβει στην πόλη μας η οικειοποίηση, κατάληψη και παράνομη χρήση των δημόσιων χώρων, κυρίως από τροχοφόρα και τραπεζοκαθίσματα, κατάσταση που καταστρατηγεί το αναφαίρετο δικαίωμα των πεζών για απρόσκοπτη κίνηση στους δημόσιους χώρους της πόλης τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Η αυλαία έπεσε PDF Εκτύπωση E-mail
28.09.07

Επιστροφή στα καθ' ημάς

Η αυλαία των εκλογών έπεσε. Η παράσταση ολοκληρώθηκε. Τα αισθήματα ανάμικτα. Από την απόλυτη ικανοποίηση έως τη βαθιά δυσαρέσκεια.  Ένα ευρύ φάσμα εντυπώσεων που  εξακολουθεί να δίνει «φθηνή πρώτη ύλη» στα «αχόρταγα» για «καύσιμο» ΜΜΕ.

Οι θεατές και θεωρητικά «πρωταγωνιστές» της παράστασης μετά την εκτέλεση των «επιβεβλημένων» καθηκόντων τους, επανήλθαν στην αναπαυτική πολυθρόνα τους και με την αίσθηση της ασφάλειας και της κυριαρχίας που τους παρέχει το τηλεκοντρόλ «ζαπάρουν» από κανάλι σε κανάλι, απολαμβάνοντας με τον δικό τους τρόπο το κακόγουστο μετεκλογικό σήριαλ που εξελίσσεται στην οθόνη τους.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Εκεί που μας χρωστάγανε - μας πήραν και το βόδι PDF Εκτύπωση E-mail
11.05.07

Μ' αφορμή το θέμα του (κατ' ευφημισμόν) δημοτικού αναψυκτηρίου 

Οι όροι λειτουργίας του δημοτικού αναψυκτηρίου, έναν χρόνο περίπου πριν, είχαν απασχολήσει σοβαρά τόσο το δημοτικό συμβούλιο Σερρών όσο και τη Σερραϊκή κοινή γνώμη.

Εν όψει της ενοικίασης του χώρου αυτού και του ενδεχόμενου να αλλάξει χρήση, με ανοίκειες κατασκευαστικές παρεμβάσεις που θα απεμπολούσαν τον αρχικό του χαρακτήρα, ζητήθηκε η θέση της Διεύθυνσης των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Σερρών. Έτσι στην εισηγητική της έκθεση (απόφαση 592/2006) η υπηρεσία μεταξύ άλλων ανέφερε:

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 28 - 36 από 38
Designed by CompuLogic Hellas
CompuLogic Hellas and CompuLogic Hellas