Τοπική ειδησεογραφία


Τοπική Αυτοδιοίκηση: Εφαλτήριο ικανοποίησης προσωπικών ματαιοδοξιών ή βήμα πολιτικής έκφρασης PDF Εκτύπωση E-mail
13.07.06

Από την μεταπολίτευση και μετά ο διεκδικητικός ρόλος των συμμετεχόντων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) γνώρισε διάφορες φάσεις στις οποίες εν τάχει μπορούμε να αναφερθούμε.

Τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης ο θεσμός της Τ.Α. υπηρέτησε την ανάγκη έκφρασης των κομματικών δυνάμεων που έβγαιναν από το σκοτάδι της επταετούς δικτατορίας.

Η αναμέτρηση σ’ όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου προσλάμβανε τον χαρακτήρα της καταμέτρησης της δύναμης των κομμάτων με την (σαφέστατα σκληρή) αντιπαράθεση των επιμέρους σχημάτων να γίνεται στη βάση των κομματικών ιδεολογημάτων που αρθρώνονταν στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 άρχισε να διαγράφεται μία νέα αντίληψη που ήθελε τη σταδιακή αυτονόμηση της Τ.Α. με την παράλληλη ενίσχυση του αυτοδιοικητικού χαρακτήρα της, στα πλαίσια του οποίου διαφαίνονταν η διάθεση δημιουργίας εκλογικών σχημάτων περισσότερο συναινετικού πολιτικού περιεχομένου, στα οποία παρ’ όλα αυτά εξακολουθούσε να πρυτανεύει ο κομματικός παράγοντας.

Διαβάστε περισσότερα...
 
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ, τόσος πανικός για τις εκλογές του επιμελητηρίου PDF Εκτύπωση E-mail
16.05.06

Εδώ και καιρό έχει ευρέως καλλιεργηθεί η αίσθηση πως οι επερχόμενες εκλογές στο επιμελητήριο Σερρών συνιστούν ένα γεγονός ύψιστης σημασίας που σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους.

Αντεγκλήσεις σε υψηλούς τόνους, κομματικές αντιπαραθέσεις, καταθέσεις υποψηφιοτήτων, ατελείωτο κουβεντολόι, εκτοξεύσεις απειλών, μέχρι και εισαγγελικές παρεμβάσεις και όλα αυτά στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ.

Τι πραγματικά συμβαίνει λοιπόν;

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 37 - 38 από 38
Designed by CompuLogic Hellas
CompuLogic Hellas and CompuLogic Hellas