Τοπική ειδησεογραφία


Εκλογές ή πάρτι μεταμφιεσμένων; PDF Εκτύπωση E-mail
22.10.10
Για μία ακόμη εκλογική αναμέτρηση γινόμαστε αψευδείς μάρτυρες μίας κατάστασης που παραπέμπει ευθέως σε πάρτι μεταμφιεσμένων.

Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους Δημάρχους φόρεσαν τη μάσκα που από καιρό έχουν επιλέξει και βγήκαν στο «σεργιάνι» για να μοιραστούν τη «Θεία χάρη τους» με το λαό. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες υποψήφιοι σύμβουλοι ντυμένοι «λεγεωνάριοι» έχουν ξεχυθεί στους δρόμους, στις πλατείες, στα καταστήματα και στα χωριά, με καρτούλες και φυλλάδια στα χέρια, συνοδεία συζύγων, φίλων, μαμάδων, μπαμπάδων και άλλων συγγενικών προσώπων για να υπηρετήσουν με αυταπάρνηση την «υψηλή ιδέα» στην οποία έχουν ταχθεί. Η πλειονότητα εξ’ αυτών, την «ιδέα» αυτή την ανακάλυψε λίαν προσφάτως και εντελώς συγκυριακά (κατά σύμπτωση μετά τη συγκατάνευση στις παρακλήσεις του υποψηφίου δημάρχου), ενώ η μειονότητα την έχει κάνει «κτήμα της» αφού την υπηρετεί επαγγελματικά εδώ και χρόνια (από διαφορετικά, κατά προτίμηση, πόστα και κάτω από διαφορετικές «στέγες»).
Διαβάστε περισσότερα...
 
«Αν λειτουργούσα με όρους διαπλοκής θα κατέβαινα για Δήμαρχος» PDF Εκτύπωση E-mail
14.10.10
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο Γιώργος Ανδρέου για να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κ. Φωτιάδη, παρείσφρησε μεταξύ άλλων και η παραπάνω ρήση.

Την επιλέξαμε δε, γιατί, παρότι ακούγεται ως αφοριστικό επίγραμμα, χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς.

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του όποιος κατεβαίνει για υποψήφιος Δήμαρχος λειτουργεί με όρους διαπλοκής. Στη λογική όμως αυτή όσοι ή όσες συμφωνούν να συστρατευτούν σ’ ένα ψηφοδέλτιο (υπό τη σκέψη ενός «φωτισμένου» υποψηφίου δημάρχου) φέρουν εξ’ ανάγκης το «μίασμα» του διαπλεκόμενου. Αυτό δεν το είχε λάβει υπόψη του ο ίδιος ο κ. Ανδρέου, όταν το όνομα του έπαιζε (στα ΜΜΕ) ως το «δυνατό χαρτί» του συνδυασμού Φωτιάδη;
Διαβάστε περισσότερα...
 
Ζωγράφοι δίνουν χρώμα στο απέραντο γκρίζο της Αθήνας - Στις Σέρρες, πότε; PDF Εκτύπωση E-mail
26.09.10
Στη βάση προγράμματος του υπ. Περιβάλλοντος για την αισθητική αναβάθμιση της πρωτεύουσας, διάφορες όψεις επιλεγμένων κτιρίων σε πυκνοδομημένες και υποβαθμισμένες περιοχής της Αθήνας θα «ντυθούν» με χρώματα και εικόνες.

Η επιλογή των εικόνων που θα καλύψουν τις επιλεγμένες όψεις των κτιρίων, θα γίνει από επιτροπή με γνώμονα τις πιο πρωτότυπες, ελκυστικές και έξυπνες δημιουργίες. Πρόκειται για «μία εναλλακτική μορφή πολιτιστικής έκφρασης που προβάλλει τις δημιουργίες καλλιτεχνών, μεταμορφώνει απαξιωμένες περιοχές και προκαλεί μεταφέροντας συχνά πολύμορφα μηνύματα», σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Εδώ, ίσως, πρέπει να πούμε πως αντίστοιχα προγράμματα έχουν πραγματοποιηθεί με πολύ μεγάλη επιτυχία σε Ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα της πόλης των Τιράνων, που έχει κυριολεκτικά μεταμορφωθεί κατόπιν πρωτοβουλίας του δημάρχου της.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Δήλωση συμπαράστασης, συμπάθειας, στήριξης και ότι άλλο ήθελε προκύψει PDF Εκτύπωση E-mail
15.07.10

Εγώ ο κάτωθι υπογεγραμμένος Μένης Αριστομένης του Επαμεινώνδα και της Ευριδίκης, κάτοικος της Άνω Ραχούλας (προσωρινά διαμένων στην πόλη), άριστος οικογενειάρχης και πετυχημένος επαγγελματίας, πρώην κοινοτικός σύμβουλος, τέως μέλος του εξωραϊστικού συλλόγου του χωριού «οι νύφες» και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου υδατοσφαίρισης «η Καλυψώ», προβαίνω αυθορμήτως στην παρακάτω δήλωση:

Νοιώθω την υποχρέωση να δηλώσω και δημοσίως την ένθερμη, ανιδιοτελή και ανυπόκριτη στήριξη και συμπαράσταση μου στον υποψήφιο δήμαρχο Στέργιο Σκαπανέα. Η εκλογή του στον δημαρχιακό θώκο πιστεύω πως συνιστά τη μοναδική λύση για να ανοίξουν νέοι ορίζοντες στην πόλη μας, για να γίνουμε πρότυπο ανάπτυξης πανελληνίως.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Πράσινα άλογα, με παχιές πράσινες χαίτες, καταμεσής ενός καταπράσινου λιβαδιού PDF Εκτύπωση E-mail
15.06.10

(Η θερμοκρασία χτύπησε κόκκινο, τα όνειρά μας εφιάλτες) 

Ασταμάτητη η δημοτική μας Αρχή, αστείρευτη πηγή έμπνευσης για τους πολίτες της, πρότυπο πανελλαδικό για την ευρηματικότητα και αποτελεσματικότητα των δράσεων της, λίγους μόνον μήνες πριν την εκπνοή της θητείας της στο Δήμο βρίσκεται εκ νέου στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Εμπνεόμενη από την πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η (εξίσου παραγωγική και λαοφιλής) κυβέρνηση πραγματοποίησε σε συνεργασία με το επιμελητήριο ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης Δημοτών, με θέμα: «ιδιώτες και επιχειρήσεις στην εποχή της Πράσινης Ανάπτυξης».

Η επιλογή του θέματος δεν ήταν καθόλου τυχαία. Αντίθετα μάλιστα συνιστά τη συνέχεια σειράς δράσεων και περιβαλλοντικών παρεμβάσεων που αλλάζουν (αν δεν έχουν ήδη αλλάξει) τη φυσιογνωμία της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 10 - 18 από 38
Designed by CompuLogic Hellas
CompuLogic Hellas and CompuLogic Hellas