Τοπική ειδησεογραφία


Θέλετε να ζήσετε το δικό σας camel trophy, ελάτε στην πόλη των Σερρών PDF Εκτύπωση E-mail
28.07.13
Περαστικός επισκέπτης της πόλης μας (οι επισκέπτες μόνον περαστικοί είναι σ’ αυτή την πόλη) έχει αφήσει το αυτοκίνητό του με αλάρμ δίπλα σ’ ένα πεζοδρόμιο στο κέντρο και απευθύνεται σε καταστηματάρχη που γυροβολιάζει έξω από το κατάστημά του (καθώς περιμένει πελάτη από το πρωί) : «συγγνώμη, επειδή έχω χαθεί, μήπως ξέρετε να μου πείτε αν ο αμέσως επόμενος δρόμος ανεβαίνει προς την κεντρική πλατεία;

Ο καταστηματάρχης αφού ξύσει το κεφάλι του, του απαντά: «Τι να σας πω κύριε, κάποιες μέρες ανεβαίνει και κάποιες κατεβαίνει».

Σαφής και λιτή η απάντηση και κατά περίεργο τρόπο απολύτως αληθής. Η πόλη μας πρέπει να είναι η μοναδική παγκοσμίως που διαθέτει εβδομαδιαίο πρόγραμμα ρυθμίσεων στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.
Διαβάστε περισσότερα...
 
Βάναυση προσβολή της ιστορική μας μνήμης η μετονομασία της Μεραρχίας PDF Εκτύπωση E-mail
15.11.12
Είναι σχεδόν κανόνας πως η μοναδική σχέση που διατηρούν οι περισσότεροι (κατ΄ επάγγελμα) πολιτικοί με την Ιστορία, είναι αυτή των «δεκάρικων λόγων» που διαβάζουν «έμπλεοι συγκίνησης» κατά τη διάρκεια των επετείων. Λόγοι που συντάσσονται κατά προτίμηση από τους (επίσης κατ’ επάγγελμα) «ειδικούς συνεργάτες» τους.

Ακόμη πιο συνεπείς στον παραπάνω «κανόνα» είναι οι Δήμαρχοι (στην πλειονότητά τους) και οι παρατρεχάμενοι αυτών, για τους οποίους Ιστορία δεν είναι τίποτα παραπάνω από κάποια εθνικοπατριωτικά παραληρήματα και φθηνά αναμασήματα επιπέδου γυμνασίου, χρήσιμα μόνον για συνήθεις πανηγύρεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο νυν δήμαρχος της πόλης μας (χωρίς βέβαια αυτό να στερεί του αντίστοιχου δικαιώματος από τους προκατόχους του), που αποφάσισε εν μία νυκτί (για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει και όλοι οι άλλοι απλώς υποπτεύονται) την «επικαιροποίηση» και άμεση εφαρμογή πολύ παλαιότερης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την μετονομασία της οδού (λεωφόρου) Μεραρχίας.

Όμως παρά τις «έντιμες» προσπάθειες του κ. δημάρχου, είμαστε απολύτως σίγουροι πως οι Σερραίοι πολίτες θα εξακολουθούν να ονοματίζουν τον κεντρικότερο οδικό άξονα της πόλης μας, με το όνομα με το οποίο γαλουχήθηκαν ολόκληρες γενιές.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Κόκκινο χαλί, πορφυροί πεζόδρομοι και μαύρα χάλια PDF Εκτύπωση E-mail
19.08.12
Η τελευταία πρωτοβουλία της εμπνευσμένης δημοτικής μας Αρχής αφορά στην ανάδειξη σε πεζόδρομο, μίας παρόδου, την οποία πολλοί περπατούσαν, αλλά ελάχιστοι γνώριζαν: Την Ιακώβου Ορεινού. Ένα ζεστό, λοιπόν, πρωινό του καλοκαιριού, οι περίοικοι με τα μάτια πρησμένα ακόμη από την αϋπνία, είδαν στην είσοδο της παρόδου αυτής δύο ζαρντινιέρες (Ζαρντινιέρα, θηλυκό: τσιμεντένια κατασκευή σε σχήμα μακρόστενου ανοιχτού κουτιού στην οποία τοποθετούνται γλάστρες ή γεμίζεται με χώμα και φυτεύεται με λουλούδια). Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν ήταν πως ζουν στην πόλη των θαυμάτων. Το βράδυ πέφτουν για ύπνο έχοντας δρόμο και το πρωί σηκώνονται με πεζόδρομο.

Κάποιοι πολίτες και πολιτευόμενοι, λιγότεροι εύπιστοι στα θαύματα, έθεσαν επιτακτικά ζήτημα νομιμότητας. Η δημοτική Αρχή, εμφανώς οργισμένη από την «μικροψυχία» αυτών των πολιτών, αντί οποιασδήποτε απάντησης πήρε νέα δυναμική πρωτοβουλία.


Διαβάστε περισσότερα...
 
Ο κύβος ερρίφθη - Η δημοτική Αγορά παραδίνεται στη λήθη PDF Εκτύπωση E-mail
12.07.12
Περίοικοι και περαστικοί παρακολουθούν την κατακρήμνιση της δημοτικής Αγοράς εκδηλώνοντας την ανακούφισή τους. Ο Δήμαρχος της πόλης ευτυχής φωτογραφίζεται πάνω στα μπάζα, προβάλλοντας τη σθεναρή και αποφασιστική του στάση. Οι εφημερίδες με πηχυαίους τίτλους δηλώνουν την «ευτυχή κατάληξη» μίας υπόθεσης που επί μακρόν απασχόλησε πολιτικούς παράγοντες και κοινή γνώμη.

Η δημοτική Αγορά περνά στη λήθη. Ένα κτίριο δημοσίου ενδιαφέροντος χρηματοδοτημένο από τους Έλληνες φορολογούμενους, που κατασκευάστηκε για να λειτουργήσει ως πρότυπη κλειστή αγορά, σε σχεδιασμό του Νίκου Μουτσόπουλου (ικανότατου αρχιτέκτονα και βυζαντινολόγου), για την αποπεράτωση του οποίου χρειάστηκαν τρεις δημαρχιακές θητείες (στη δεκαετία του ’60), γίνεται ένας άμορφος σωρός ερειπίων.

Η δημοτική Αγορά, υπήρξε ένα εμβληματικό κτίριο μίας εποχής που ατένιζε το μέλλον με αισιοδοξία, που δημιουργούσε όρους και προϋποθέσεις για νέους οικονομικούς προσανατολισμούς. Δυστυχώς η λειτουργία του, δεν ανταποκρίθηκε στους αρχικούς σχεδιασμούς αφού πολύ γρήγορα έγινε «φέουδο» της εκάστοτε δημοτικής Αρχής, ή, διαφορετικά, μέσο αλίευσης ψήφων από τους κατά καιρούς ενοικιαστές των διαθέσιμων καταστημάτων.

Διαβάστε περισσότερα...
 
Παρέλαση, σε κενές κερκίδες (υπό τη σκέπη του «Μεσοπρόθεσμου») PDF Εκτύπωση E-mail
29.06.11
pΠαρέλαση, σε κενές κερκίδες (υπό τη σκέπη του «Μεσοπρόθεσμου»)29 Ιουνίου 2011. Νωρίς το πρωί. Η πόλη άδεια ετοιμάζεται να εορτάσει την επέτειο της απελευθέρωσης. Τα λίγα παιδιά στα οποία έτυχε ο κλήρος της ημέρας, ενδεδυμένα με τις «στολές» της παρέλασης (αυτές της 25ης Μαρτίου), οδηγούν τα βαριεστημένα βήματά τους στη Μητρόπολη. Παρουσία κλήρου, πιστών, ένστολων και επισήμων πραγματοποιείται η δοξολογία.

Ακολουθεί η συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Η Μεραρχίας σχεδόν άδεια. Μια φωνή που παραπέμπει ευθέως σε αναμετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα μεταφέρει στους ελάχιστους Σερραίους που έχουν ακροβολιστεί στις δύο πλευρές του δρόμου, το ιστορικό της απελευθέρωσης. Αμέσως μετά και πάντα στον ίδιο και ίσως ακόμη πιο εκφραστικό τόνο ακολουθεί η απευθείας μετάδοση της παρέλασης. Σκηνικό επαναλαμβανόμενο με εκνευριστική συνέπεια εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Οι κυβερνήσεις πέφτουν αλλά οι «επικές» αναμεταδόσεις της παρέλασης μένουν, ως αξία σταθερή στο χρόνο.
Διαβάστε περισσότερα...
 
<< Αρχική < Προηγ. 1 2 3 4 5 Επόμ. > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 9 από 38
Designed by CompuLogic Hellas
CompuLogic Hellas and CompuLogic Hellas